Editie 54 is zojuist op de deurmat geploft en staat weer vol met interessante artikelen over fysica en onderwerpen eraan gelieerd. In deze uitgave kunt u maar liefst drie artikelen vinden aan de hand van VENI.

Maarten Boomstra doet onderzoek naar parafine wax en haar belovende toepassing als warmtereservoir. Hij beschrijft de uitdagingen als promovendus alsmede het werken binnen een multidisciplinair project. Kaylee Hakkel heeft onderzoek gedaan naar spectrale sensoren waarmee je eigenschappen van materialen en producten in kaart kan brengen. Het heeft geleid tot een start-up waarmee ze hun sensor op de markt willen brengen. Welke uitdagingen komt ze tegen in de bedrijfssector? Tot slot een duik in de wereld van kwantumcomputers en kwantumalgoritmes aan de hand van Jacques Grupa. Jacques legt ons de fijne details uit van het vak uit en maakte een belangrijke brug naar de Nobelprijs voor natuurkunde van 2022.

Nieuwsgierig naar deze artikelen? U kunt de hele editie ook digitaal raadplegen op de website van studievereniging Van der Waals.

Wilt u ook een keertje schrijven voor ons blad – over uw carrière, een mooi staaltje natuurkundig onderzoek, of een column? We zijn altijd op zoek naar geïnteresseerden. Pim Keizer ziet uw idee graag tegemoet via n-faculteit@veni.nl.

Categorie
Tags